Darmspoeling

Kom in contact met je darmen en ontwikkel jezelf!

Super dat je overweegt een darmspoeling te gaan doen! Tijdens een behandeling gaan we samen aan de slag om je dikke darm te ontdekken en je gezondheid te verbeteren. Het doel van deze behandeling is om je darmen te hydrateren, te vitaliseren en te reinigen. Een ander woord voor darmspoeling is colonhydrotherapie. Ik gebruik liever het woord darmspoeling, omdat het dan meteen duidelijk is, maar een behandeling is veel meer dan alleen het spoelen van de darm.

Ik maak gebruik van de door Lisette Timmermans ontwikkelde SlowFlo® methode waarbij er rekening gehouden wordt met het zenuwstelsel. Hierdoor ontstaat er rust in je darm en kan er rust in je hoofd komen. Ook helpt de behandeling jouw darm zijn afvalstoffen af te voeren. Het komt namelijk voor dat afvalstoffen niet goed afgevoerd worden en deze worden dan als gifstoffen in je lichaam opgeslagen. Niet alleen de gifstoffen uit je darm worden opgeruimd, maar tijdens de behandeling neemt de darm ook een deel van het gezuiverde water op. Dit wordt naar de lever vervoerd, waardoor ook de lever een waterbad krijgt. Daarna komt het water ter beschikking van je lichaam en worden afvalstoffen uit het lichaam via de nieren afgevoerd. Hierdoor worden de organen en weefsels van jouw lichaam ontdaan van gifstoffen en kan je concentratievermogen, je geheugen en je stemming verbeteren.

“Vaak spelen er emoties op tijdens een behandeling.”

Vaak spelen er emoties op tijdens een behandeling. Misschien wat oud zeer wat niet goed verteerd is of iets anders wat graag losgelaten wil worden. Hier hoef je niet van te schrikken, want dat is heel normaal. En denk maar zo: opgeruimd staat netjes!

Door deze behandeling te ondergaan help je de natuurlijke levenskracht of het zelfgenezend vermogen te herstellen.

Dit alles kan ervoor zorgen dat naast het verminderen van lichamelijke klachten zoals:

• diarree

• obstipatie

• spastische darm

• huiduitslag

• psoriasis

• hoofdpijn

• rugpijn

• vermoeidheid

• blaasklachten

• astma

• bronchitis

• reuma

• artrose

• hoge bloeddruk

Het ook helpt om rust in het hoofd te brengen, waardoor meer focus ontstaat en een betere nachtrust.

Je zult verbaasd zijn over wat er allemaal uitkomt!

Tijdens de behandeling worden je darmen gereinigd met schoon gefilterd water op lichaamstemperatuur. Het water wordt aangevoerd via een canule die tijdens een zijligging is ingebracht. Vervolgens ga je op je rug liggen, word je toegedekt en dan kan de behandeling beginnen. Dit wordt gedaan met behulp van een apparaat wat de druk in je darmen in de gaten houdt. Via ditzelfde apparaat wordt het water wat uit de darm komt ook weer afgevoerd. Het afgevoerde water loopt via een verlichte buis rechtstreeks naar de riolering. Het is dus een gesloten systeem zonder luchtjes. Het vuil wat zich heeft vastgehecht aan de binnenkant van de dikke darm wordt, door het naar binnen laten lopen van een kleine hoeveelheid gefilterd water, zacht gemaakt en losgeweekt. Via de buis kun je zien wat er uit je darm loskomt. Je zult verbaasd zijn over wat er allemaal uitkomt!  

En tegelijkertijd wordt de natuurlijke peristaltiek van de darm hersteld. Met speciale massagetechnieken bevorder ik het losmaken van de aangekoekte ontlasting, lucht en slijmresten tussen de plooien. Zo wordt het uitstromen van de darminhoud ondersteund. De procedure van inlopen en wegstromen zal ik aantal keer herhalen. Dit is per persoon verschillend. De behandeling duurt ongeveer drie kwartier waarna de canule verwijderd wordt. Je komt overeind en gaat naar het toilet om het resterende water en afvalstoffen kwijt te raken. Het enige wat jij hoeft te doen is je op de gebeurtenissen concentreren en je ontspannen. Tijdens de behandeling ben ik altijd bij je en volgen we het proces stap voor stap.
 

De behandeling heeft het beste effect, wanneer het wordt gecombineerd met een goede voeding en vochtinname, evenals voldoende lichaamsbeweging. Het is ook een mooie manier om een begin te maken in de omschakeling naar een gezondere eet en leefwijze. Doordat je je meer bewust wordt van je lichaam, kun je hier makkelijker mee starten.

Na afloop bespreken we wat er allemaal gebeurt is en krijg je een kopje bouillon om de uitgespoelde zouten en mineralen weer aan te vullen. Over het algemeen heb je een schoon, opgelucht gevoel en voel je je goed na de behandeling.

Eventueel uitgespoelde darmflora, wordt door het lichaam zelf binnen 48 uur weer aangevuld. Doordat de darm schoner is geworden door de behandeling, zal dit steeds sneller gebeuren. Je hoeft niet bang te zijn voor het wegspoelen van de juiste darmbacteriën, want alleen de bacteriën die aan vervanging toe zijn verdwijnen tijdens de behandeling. Ik adviseer alleen het gebruik van een Probioticum als ik vermoed dat de darmflora erg uit balans is.

Na een behandeling kun je in principe gewoon naar huis of je werk rijden of reizen. Persoonlijk vind ik het prettig om even te gaan wandelen en zo alles weer tot rust te laten komen en ervaringen te laten bezinken.

Interessant om te lezen...

Darmvisie succesboeken