Esther

De eerste 10 jaar van mijn leven heb ik op een boerderij gewoond. Hier is waarschijnlijk mijn liefde voor dieren ontstaan, want ik ben in mijn leven nog nooit zonder dieren geweest. Nu ben ik de gelukkige eigenaar van een hond, een kat, kippen, konijnen, een cavia, een hamster en 2 goudvissen. Ik kan me geen leven zonder dieren voorstellen en ik ben blij dat ik mijn kinderen hier in kan betrekken. Mijn dochter Sterre, geboren in 2007, is net zo dierengek als ik en heeft 2 verzorgpony’s. Mees, mijn zoon die is geboren in 2012, houdt erg van leren en buiten spelen. Deze kinderen heb ik op de wereld mogen zetten samen met mijn man Henk. Mijn steun en toeverlaat en de meest betrouwbare persoon die ik ken. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam, maar toen Sterre 2 was zijn we naar Maasdijk verhuist. 

Esther en kids
 
Ik weet niet wanneer mijn fascinatie voor eten begonnen is, maar ik weet wel dat ik het raar vond dat mijn moeder regelmatig aan Weight Watchers deed. Vooral omdat ze nooit op het lage gewicht bleef. Het leek mij niet gezond en zonde van de moeite. Nu ben ik wel gezegend met de ‘dikke’ bovenbenen van mijn moeder dus sinds de puberteit zocht ik een manier om deze binnen de perken te houden. Lijnen vind ik niks dus wat dan? Minder snoepen werkte niet niet. Zowiezo hou ik niet zo van snoep en als ik erop ga letten, ga ik juist meer snoepen. Sportschool was ook niet echt iets voor mij. Roeien heb ik wel een paar jaar gedaan toen ik nog in Rotterdam woonde, maar qua gewicht deed dat niet veel. Wat wel werkte was stoppen met de pil. Hierdoor viel ik 10kg af en zat ik beter in mijn vel. 
In 2009 had ik mijn eerste darmspoeling en kreeg ik de tip om minder brood te eten. Het viel me op dat als ik geen brood at, ik geen behoefte had aan een middagdutje. Positief dus! Sindsdien eet ik bijna geen brood meer waardoor ik me vitaler voel.
Een paar jaar geleden ben ik begonnen met leverreinigingen bij de vriendin van mijn oom, Liesbet. Helaas leeft ome Dous niet meer, maar ik weet zeker dat hij trots op me is. Want hij is degene die me in aanraking heeft gebracht met darmspoelingen. Ik merk nu ik mijn lever regelmatig reinig dat ik beter voor mezelf opkom. Ik hou het niet meer op mijn lever, maar vertel op een rustige manier wat me dwars zit.
Wat verder voor mij werkt is dat ik eet op tijden dat ik trek heb, af en toe een vastendag houd en weinig tot geen brood eet. In de planning staat nog glutenvrij eten om uit te proberen. Voeding blijft me fascineren!
 
Na de HAVO heb ik de SPH gedaan en daarna ben ik op een buitenschoolse opvang gaan werken. Toen Sterre geboren is, ben ik een jaar thuis geweest waarna ik dacht juffrouw te worden en ben ik de Pabo gaan doen. Dit bleek toch niet te zijn wat ik wilde en vervolgens heb ik ervoor gekozen om in de gehandicaptenzorg te gaan werken. Wat ik nu al bijna 10 jaar met veel plezier mag doen. Eerst op verschillende groepen en sinds februari 2020 in de nacht. Ik vind het gaaf om in de stilte van de nacht de verantwoordelijkheid te dragen voor cliënten en hun een fijne nachtrust te bezorgen. 
In juli 2020 heb de opleiding medische basiskennis (MBK) afgerond en ben daarna in september de opleiding colonhydrotherapie gaan volgen. Verder heb ik in de afgelopen 10 jaar regelmatig workshops over voeding gevolgd. 
In juni 2021 ben ik gestart met Darmvisie, mijn eerste eigen praktijk. Ik huurde ruim een jaar de praktijkruimte van Lisette Timmermans waarna ik op 3 januari 2023 in ‘s-Gravenzande aan de slag ging.
Ik wil met mijn ervaring en liefde voor mensen, jou als cliënt in contact brengen met je darmen. Hierdoor kun je jezelf ontwikkelen en meer in je kracht gaan staan.
 
Ik hoop je snel te ontmoeten!

Esther Noordzij

Darmtherapeut, Darmvisie

Darmvisie praktijk